Om Gbook

Här på Gbook publicerar vi böcker om farmakologi och smärtstillande läkemedel.  Vi tar tacksamt emot tips på publikationer som vi borde studera närmare. Vi strävar alltid efter att tillmötes gå önskemål från våra läsare och supportrar.

Farmakologi

Vi publicerar fakta, böcker, artiklar inom farmakologi. Det vill säga läran om läkemedel. Hur dessa påverkar kroppen och olika organismer. Främst inriktar vi oss på smärtlindrande läkemedelssubstanser. Dessa innefattar, men utesluter inte andra, paracetamol (Alvedon, Citodon, Panodil), diklofenak, ibuprofen samt acetylsalicylsyra.

Farmakologi är en mycket viktig del av den medicinska vetenskapen som sysselsätter sig med forskning och produktutveckling. Oftast finns det starka ekonomiska intressen bakom stora multiinternationella företag bakom utveckling av smärtstillande och febersänkande läkemedel.

gbook

Vissa preparat är skyddade med patent. Andra preparat har tidigare haft skyddande patent som sedermera har löp ut där med blivit så kallade generiska läkemedel till exempel paracetamol och diklofenak.

Smärtstillande

Det har skrivits och publicerats hylleter efter hyllmeter med litteratur om smärtstillande läkemedel, och mer behövs. Också värt att nämna är det välkända faktum att substanser som höjer halterna av den kroppsegna signalsubstansen noradrenalin är smärtstillande. Flera olika substanser tillhör denna grupp av läkemedel, faktiskt också, bland annat amfetamin. Men även vissa typer av antidepressiva läkemedel så kallade SNRI-preparat kan användas mot olika typer av nervsmärtor.

Morfin är väl det mest kända starkt smärtlindrande preparatet för smärtlindring. Betydligt potentare än andra receptfria alternativ som paracetamol, ibuprofen och diklofenak.

I andra änden av spektrumet har vi rena naturläkemedel som kan användas för att lindra smärta. Ett exempel är forskning som visar att intag av omega 3-fettsyror kan bidra till minskad upplevd smärta.

Vår bestämda åsikt är att det behövs mer forskning och publicering av nya rön inom detta intressanta område.

Förlagspublicering

Vi du bli publicerad eller bedriver du forskning på detta område är du välkommen att kontakta oss med frågor eller allmänna funderingar kring smärtstillande publikationer och tidskrifter.

Kontakta oss här.

Du hittar mer information om oss i menyn högst upp på denna sajt som under sidan med vår kontakt information. Tack för ditt deltagande och stöd till forskning om smärtlindrande, paracetamol (Citodon, Alvedon), ibuprofen och diklofenak (Voltaren).

 

Böcker om Farmakologi, Läkemedelsindustri och Smärtlindring